Kerää työhösi liittyvää ammattisanastoa.
Mieti tarkoin, millaisia termejä työssäsi käytetään, ja mitä niillä
tarkoitetaan. Vaikka ne ovat sinulle tuttuja ja jopa itsestään selviä, ne eivät
ole sitä ulkopuoliselle tai uudelle työntekijälle. Tutkintotilaisuuden
suunnittelussakin muistat avata siellä käyttämäsi ammattislangia käsittävät
termit. Tämä on hyvä harjoitus siihen!
BO/Bäkkäri = Toimistossa olevan
tietokoneen käyttöjärjestelmä
Bulkki = Lavalla toimitettava
yksittäinen tuote
Cashbox = Setelilipas, johon kassalla
tiputetaan 50 € ja suuremmat setelit
EAN-koodi = Numerosarja, joka vastaa
tuotteen viivakoodia
HeVi = Hedelmät ja vihannekset
HöMi = Maksimi- ja
minimitilausmääräjärjestelmä
Inventaario/ Invis = Myymälän
kaikkien tuotteiden laskeminen
JK = Jakelukeskus (Suomessa
Janakkalassa ja Laukaalla)
Kolli = Pahvilaatikko, jossa
yksittäiset tuotteet saapuvat myymälään
Layout/ Leiska = Hyllyjen
tuotejärjestys/ sijoitteluohje
MDE-laite = Myymälässä käytössä oleva
kämmentietokone
Mopro = Kylmähylly, mistä myydään mm.
juustot ja jogurtit
Non-food = Maanantaisin ja torstaisin
vaihtuva käyttötavaravalikoima
Pahvitus = Ylimääräisten pahvien poisto
myymälästä
Parpa = Pullonpalautusarpajaiset
PLU-numero = Kassalla näppäiltävä
Lidlin oma tuotenumero
Podesti = Vanerikoroke, jolta
tuotteita myydään
Superlauantai = Neljä vain lauantain
tarjouksessa olevaa tuotetta
Tehot = Myynti jaettuna käytetyillä työtunneilla
TTR = Tuoreustakaraja
VP = Vuoropäällikkö
MLP = Myymälän esimies,
myymäläpäällikkö
AMLP = Apulaismyymäläpäällikkö
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti